Važnost prošlogodišnjih P-4 legitimacija produžena do kraja februara

Bez autora
Feb 05 2013

Povodom reagovanja železničkih penzionera i njihovih udruženja, “Železnice Srbije” obaveštavaju sve zainteresovane da ni preduzeće, ni generalni direktor Dragoljub Simonović, nisu ukinuli važenje P-4 legitimacija za povlašćenu vožnju na prugama srpskih železnica, poznatim pod nazivom “reži karte”.Važnost P-4 legitimacija, koje su bile overene za 2012. godinu, produžena je do 28. februara 2013. godine, što znači da one nisu ukinute, kako to navode određene organizacije železničkih penzionera.

Važnost prošlogodišnjih P-4 legitimacija produžena do kraja februaraPovodom reagovanja železničkih penzionera i njihovih udruženja, “Železnice Srbije” obaveštavaju sve zainteresovane da ni preduzeće, ni generalni direktor Dragoljub Simonović, nisu ukinuli važenje P-4 legitimacija za povlašćenu vožnju na prugama srpskih železnica, poznatim pod nazivom “reži karte”.

Važnost P-4 legitimacija, koje su bile overene za 2012. godinu, produžena je do 28. februara 2013. godine, što znači da one nisu ukinute, kako to navode određene organizacije železničkih penzionera.

Reč je o legitimacijama koje određenim kategorijama železničara, uključujući i železničke penzionere, omogućavaju popuste prilikom putovanja vozovima.

Zbog obaveza “Železnica Srbije”, prvenstveno kada je reč o plaćanju poreza za izdavanje P-4 legitimacija, a imajući u vidu tešku materijalnu situaciju sa kojom se preduzeće susreće, postoje određene inicijative da se redukuje njihovo izdavanje i korišćenje. Međutim, da li će se i u kom obimu redukovati važenje P-4 legitimacija tek će se utvrđivati i videti.

Pri tome, “Železnice Srbije” i poslovodstvo srpskih železnica uvek će ceniti i imati u vidu sav doprinos koji su železnički penzioneri dali tokom svog radnog veka funkcionisanju, razvoju i napretku ovog saobraćajnog sistema. Dakle, železničke P-4 legitimacije za povlašćenu vožnju na prugama srpskih železnica nisu ukinute, a važnost legitimacija koje su overene za 2012. godinu produžena je do kraja februara.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik